Vino și tu la restaurantul Pescăruș din Herăstrău!

Vino și tu la restaurantul Pescăruș din Herăstrău!

Restaurantul Pescăruș a fost construit în anul 1939 și, timp de 76 de ani, numele său a stârnit fascinație. Restaurantul a fost construit pe malul lacului Herăstrău chiar de nepotul scriitorului Ion Creangă, Horia, care astăzi este considerat unul dintre cei mai importanți arhitecți ai perioadei interbelice. Tot el a construit Cinema Patria, Teatrul Giulești și Halele Obor.

Cu doar 8 ani înainte de construirea restaurantului Pescăruș, zona în care astăzi se află parcul Herăstrău era doar o zonă mlăștinoasă ce urma a fi asanată până în anul 1935. Abia în 1940, la un an dupa construirea restaurantului Pescărus, zona s-a transformat în parcul Herăstrău – cel mai întins spațiu verde la acea vreme în București. Cu toate acestea, abia în 1951 parcul a fost extins și transformat în ceea ce astazi numim Parcul Herăstrău.

Au trecut așadar aproape opt decenii de când arhitectul Horia Creangă a ridicat în Herăstrău unul dintre cele mai faimoase retaurante ale vremii.

Născut în 1939 și renăscut în 2015, restauranul Pescăruș este, din nou, locul preferat de petreceri și voie bună al bucureștenilor. Elegantul restaurant din Herăstrău îsi îmbie din nou mesenii să redescopere distracția tihnită și traiul pe îndelete. Promenada dinainte de aperitive. Dansul cu soția într-o seara de duminică. Pe scurt, în parcul Herăstrău, a reînviat un restaurant faimos, plin de șarm istoric, care era mare păcat să rămână în paragină pentru că bucureștenii și invitații lor au nevoie, acum mai mult ca niciodată, să redescopere bucuriile vieții și distracția pe bune.

Vă așteptăm așadar cu mic, cu mare în restaurantul Pescăruș din parcul Herăstrău!

Opinii? Sugestii?
Citygrill te ascultă!
0731 49.18.49
office@citygrill.roAbonare newsletterDescoperă Pescăruș
Atmosferă și program artistic
Evenimente și petreceri
Muzică Jazz
Pește și fructe de mare
Restaurant în parc Herastrău
Tenis Club

Rezervări

Căutăm parteneri
Grupul City Grill caută locații cu
potențial pentru noi restaurante.

octav.dura@citygrill.ro

Căutăm furnizori
Grupul City Grill caută furnizori de
produse alimentare de calitate.

paul.iftode@citygrill.ro

Suntem pe Trip Advisor
Află ce cred clienții noștri despre
experiența din restaurantul nostru.

Pescăruș
atmosfera-romantica-momente-artistice evenimente-petreceri muzica-jazz preparate-din-peste-fructe-de-mare restaurant-parc-herastrau tenis-club