Pescăruș

Mostră meniu

Supe & Aperitive

Supă Cremă de Linte
Borș Lipovenesc
Ciorbă de burtă a la Nae
Lejer de Vară Gustare încântătoare cu hummus din fasole albă, cremă de ardei copți pe plită, legume proaspete și chili marinat. Servită cu sos Pesto și baghetă crocantă
Gustare de Musafiri Pârjoale din carne de vită și porc, gujoane de pui, crochete de cașcaval și ciuperci umplute cu brânză de burduf


Pește și fructe de mare

Crap Prăjit | pe Plită | Saramură Frigărui de Pește Biban de Mare în Crustă de Sare Scoici în Sos de Vin Midii în sos de Sauvignon Blanc cu unt, roșii, ardei iute, usturoi și verdeață Mussels in Sauvignon Blanc and butter sauce, tomatoes, chili peppers, garlic and greens. Tocăniță de Rapane Rapane de Marea Neagră marinate și trase la tigaie în ulei de măsline cu roșii, ceapă, usturoi, ardei gras

Specialități

Chifteluțe marinate Chifteluțe nostalgice din porc și vită, ceapă, usturoi, vin alb, roșii, cimbrișor, sare, piper și pătrunjel Miel Propagandist Rasol de miel gătit ușor la cuptor cu legume, piure de cartofi și hrean Dolce Far Niente Calamari și creveți crocanți serviți cu sos maioneză cu capere, sos de roșii proaspete



Bucate pregătite în casă

Rață Confiată Pulpe de rață confiate rumenite la cuptor, servite cu varză murată și proaspătă călită delicat cu mirodenii Șalău Bonne Femme Delicioase Coaste BBQ Coaste de porc marinate îndelung în recipiente din lemn de stejar și coapte la cuptor 7 minute Cassollet de Mistreț Carne de mistreț cu legume și mirodenii odihnită încet la cuptor în casoullet după o rețetă Provensala


Bucate la Grătar

Somn Chauteaubriand Cotidian Mușchi de Vițel Burger de Herăstrău Mici Naționali Cârnați de Promenadă

Prăjiturile casei

Lapte de Pasăre Desert bucureștean adaptat la nevoile locale după celebrul desert parizian Ille Flotant Tort Buturugă Faimos în anii ‘80 la petrecerile de Crăciun, o reinterpretare locală a franțuzescului Bouche de Noel Tart Tatin După rețeta de la Nisa. Tartă de mere fierte în unt cu foietaj făcut în casă, aromată cu vanilie și servită cu înghețată artizanală de vanilie Sorbet de Lămâie Tort de pus pe Facebook Tort fotogenic în straturi colorate obținute din cremă de vanilie, de fistic și de cireșe amare. Finisat cu o crustă crocantă de caramel sărat, pentru balans



Salate speciale

Salată Madam Tanți Reinterpretare a celebrei salate de crudități cu morcov, țelină, măr, castraveți, piept de pui și dressing de maioneză cu suc de portocale Salata Șoseaua Nordului - Salată Romaine cu creveți cu iaurt, dressing Caesar și parmezan. Servită cu baghetă prăjită cu oregano Salată cu avocado și ton Carne de ton cu mix de salată, avocado, ardei capia, ou și nucă. Servită cu baghetă prăjită cu oregano






Nota bucătarului

Oricât am încerca, ardeii noștri umpluți nu pot depăși preparatul omonim gătit în perioada 1974 - 2003 de către doamna Aglaia Domnișoru. Acei ardei umpluți au fost și vor rămâne standardul mondial în domeniu.



Descarcă meniul nostru

Bucureștiul este un oraș în care oamenii trebuie să regăsească bucuriile vieții, trebuie să reînvețe să zâmbească și să-și dea voie să se distreze. De aceea am re-inventat restaurantul Pescăruș. Aici oamenii vor redescoperi ritmul corect al vieții, distracția tihnită și trăitul pe îndelete.

Meniu mâncare, Meniu băuturi




Căutăm parteneri
Grupul City Grill caută locații cu
potențial pentru noi restaurante.

octav.dura@citygrill.ro

Căutăm furnizori
Grupul City Grill caută furnizori de
produse alimentare de calitate.

paul.iftode@citygrill.ro

Suntem pe Trip Advisor
Află ce cred clienții noștri despre
experiența din restaurantul nostru.

Pescăruș




atmosfera-romantica-momente-artistice evenimente-petreceri muzica-jazz preparate-din-peste-fructe-de-mare restaurant-parc-herastrau